Wednesday, July 7, 2010

Rasa Bersalah

bukan hanya pada boss yang bila kadang-kadang lambat masuk ofis

bukan juga pada Ayu yang katanya beliau adalah "epal" bukan "pisang"

atau pada ahli rombongan yang mahu ke Hatyai tapi tak berani sebab semuanya takut dengan geng bas merah baju merah

juga bukan pada mesin jahit yang terpaksa diabaikan seketika

tapi yang sebenarnya adalah rasa bersalah pada tubuh badan sendiri yang tidak lagi boleh memakai saiz 12 ..... (tak payahlah tahu saiz apa yg muat sekarang)

rasa bersalah ini hendak saya salahkan pada mesin jahit dan hobi menjahit ...

kalau sesiapa nak diet tolong jangan jatuh cinta menggila pada hobi seperti menjahit .. sebab ia memang tak akan membantu kamu kurus

ia buatkan kamu alpa dan terus gagal pergi ke gym, kolam renang mahupun stadium balapan atau velodrome untuk berlari atau kayuh basikal (makk aii lari dan naik basikal kat stadium you ... hahahahahaha .... nampak sangat tipu)


biul



;-P


Sempatkah kurus dalam sebulan ni, nak jumpa Sue nanti .....


Tak salahkan kalau nak berharap

11 comments:

Mama Nuriel said...

kehkehkehkeh...saya harus setuju.....bila asyik dengan dunia jahitan....nak keluar dari rumah pun bercinta.....sayang je nak tglkan mesin tu.....huhuhu....sebulan nak turnkan....boleh, cuma penuh kepayahan la jawabnya.....huhuhu

My Life My Journey.. said...

alah tak yah la nk kurus2, tak cantik, u should know how i wish i could get my weight when i was at secondary school. now so skinny mcm nenek si bongkok 3, pakai apa semua tak kena..:(

a.niza said...

sbb u keja...me layan treadmill dulu pepagi 40-60min sblum sempat belai kain dan usap2 mesin di samping buat keja umah yg patut ( BACA - keja umah tu part time jer ) & chauffer anak2 ulang alik kemana depa nak g

rosh said...

teruskn mgharap.... semakin rasa bersalah lagi kuat mkn.... like me...

Ayu said...

Haa...tu laa..hari tu dh janji nak buat night walk..hang tak call2.

Macam ni lah..hari ahad ni hang bangkit awai sikit dr pukui 9, 10 yg hang selalu dok bangkit tu...kita pi walking kat Tasik Darulaman dlm 5 lap ka keliling tasik. Pastu berlari2 anak lg 5 lap. Klu dok rasa perut tak kempis lg..kita buat 400mtr plak.

Habih semua ni to reward ourselves aku rasa kita deserve pi pekena nasi sepinggan dua kat kedai makan kat Tg Pauh tu...depa ada ikan bakag, bawai goreng..ayam golek pun ada. Otw balik dh dekat singgah le sat dessert kat Secret Recipe..order kek selalu tu lahh...

Aku rasa kita boleh buat ni...kita boleh ni...kita boleh

Mama Nuriel said...

aik....ayu....tu cabaran ke atau satu godaan....selepas 10 laps, klu pi makan secret recipi...mmg berbaloi betul tu......gheghegeh

a.n.i.Q.u.e said...

MamaNuriel: itulah .. harap ada orang cipta mesin jahit cum treadmill ... hahahaha


Fa: Fa you have yet to see me !!!! Tak pa kurus kat UK tak nampak sebab baju berlapih lapih ... haha

Kak Niza: Gembira suka rialah mereka-mereka yang tidak perlu ligan terkejar2 ke ofis .. :-P

rosh: you should see me eat (with capital E tau)

Ayu: tengok tengok .... pastu bila aku cakap engkaulah penyebab kegemukan ku .. marah sentap ... :-P

MyBotanG said...

tak pe-2 nnt kita compare lemak ek biler jumpa nanti.. *ihiks*

p/s my jari jemari gets all the exercise it needs - from typing to sewing to cutting and measuring, the other part of the body eerrr.. need to catch up.. *sigh*

Mila@Rimbun said...

kalau jumpa sewing machine cum threadmill I nak order satu yerr kikiki

TiniHani said...

hahahha... nak i turunkan rahsia ke? hahaha sempat ke jahit kalau pi balapan pon hikss

a.n.i.Q.u.e said...

Sue: jari yang kurus tidak membantu utk memakai baju yg kurus ... huhuhu

Mila: Cuba tanya Ayu .. dia tengah cipta satu tu ....

Tini: I tau you kurus sebab sibuk kejar Kakak dan Adik yg comel .. :-P