Tuesday, March 15, 2011

Kediaman Manis Kediaman


why does it sound so pleasant in English

but so strange in Bahasa

it s a proof that

direct translation is a "no-no"

and

have you heard the famous

"three fruit car"

?





and I d still feel uneasy if someone says to me

"hello adik manis"




hahahaha


"adik"

hahahaha

tak tahannnnnn


:-D




13 comments:

Mila@Rimbun said...

Salam adik manis... manis betul kediaman manis tuh... manis sungguh di mata saya hahaha (jgn penyakit kencing manis udah lerr)

From Akak Manis

DiahRothman said...

Ann, nak pecah perut KD gelak.... kelakar sungguh. Tapi memang pun kalau direct translate...jadik huru hara.....

Tapi 'Kediaman Manis Kediaman' memang manissssss. :D

a.n.i.Q.u.e said...

Mila Yg Manis: terima kasih Mila ... !! saya hargai kedatangan saudari manis ke sini (:-P)

Kak Dee Manis: You are so sweet !!!!

shima said...

salam ann, memang manis,

macam simple je, nanti nak cuba, tq idea tu....

mamaAm said...

SO CUTE
KALO AKAK BUAT NIH, TOK TAU NOK HANG KAT MANO:p

Yati said...

Hahaha... ada-ada je kakak manis ni..
Comel-comelnya button kat kediaman manis kediaman itu! :)

a.n.i.Q.u.e said...

shima manis: buat ja, jangan pikir panjang, lapik lah sikit dgn batting ka flannel ka .. kasi firm sikit .. :-)


Sweet Doc: hmmm ... hang ja kat pintu bilik ka, kat dinding ka, kat fridge ka, kat tingkap ka atau kat telinga ... hehehe

:-P

a.n.i.Q.u.e said...

Sweet Sweet Yati: button banyak tak hengat ... nak kasi habih juga ..beli ber beg2 ritu ... hahaha (alaa beg kecik ja)

Lynn Nasir said...

rumahku syurgaku..
nanti bila tempahan tak byk sgt, sy nak buat la gak mcm akak tu :)
guna buttons yg akak hadiahkan dulu (giveaway) ^^

Anic said...

It is indeed very very sweet...

even kediaman manis kediaman, or rumah manis rumah, all so sweet.. :)

I am sure the crafter is also a manis person. :)

Ayu said...

Ok apa kalau org panggil hang adik manis...(sambil ketawa berguling2).. at least better la sikit drp panggil makcik...Ye la kan haghi tu nak pi beli tudung budak tu panggil makcik hang teruih keluag kedai. Abih..nak panggil apa lg yg sesuai..?? Kak Long, kak Ngah, Kak Embun??

Rosh said...

adik manis, kediaman manis kediaman adik manis byk manisss... (err.. slang mcm brader b*ngl* nk ngorat jer... hehehe..)

-Sweetie Rosh... auww!!

a.n.i.Q.u.e said...

Lynn Sweety: thank you Lyn for dropping by. Buatlah pastu upoload kat blog hokey?

Anic Manis: tsk .. no no I m not that sweet ... mcm teh tarik kurang manis hahaha

Ayu (hang dah manis tak yh sebut)

Sweet Rosh: hahahahahaha... tak tahannnn