Sunday, March 20, 2011

Its SPRING in Jitra !!


Yeayyy ... spring is here !




Winter was tough. Popo slept with me under the blanket.


Tsk
Heater was not working.
Haihh ..

And now that its Spring !

We are overjoyed !!!


I love spring

(hahahaha)




How we prepared for Spring :-


sketching and cutting

I got the idea from a MODA fabric I saw in a magazine

gather everything
to see how it should look like

and because I never have an actual design from any source

I would have to take photos first

so that I could refer when I start to stitch



I have to admit that I m a messy person

(ask Kak Dee)

You should see me when doing a project

right after cutting a fabric I would just throw it away on the side



this is my side table where
the bigger fabrics are thrown

the reason being I would be so intense with whats on my head
about the design and all
feeling like if i hesitate the inspiration would go away

hahahaha

*alasan*


hmmm

time to pose again for the camera


and now
time to quilt




mak suker nyah !



Ayu sure jealous
dia mesti ingat kat Jitra ada yg ini saja




Spring juga namanya kan


sekian

if you must know I used to have a clerk who sometimes finished his letter with
"sekain"

sangat berkaitan kan dengan dunia kita kan


hahaha

;-)



14 comments:

Fieda said...

tantiknya.....i like...:)

Rosh said...

dlm hati penuh bungaaa yer... x sabaq nk pi jitra...

Azaidris said...

Oh.suka alasan yg sgt original itu- kenapa kain dibiar bertebaran supaya inspirasi tak hilang. If only i could do the same. Malangnya..asal i potong kain je..kat bwh tu dah ada 'vacuum'.."Mami pakai tak kain ni (sambil pegang perca kain)? Kalau tak nak amik" ;)Abis kain pereka mami (yg mahal tu)nak oiiii!!!

MamaDaniel said...

cantiknyer sis... takperlah.. biar sepah asal cantik.. kalo kak dee nak datang singgah sila la punggah kemas cepat2... hehe..

sekain teriam kashi... ;P

DiahRothman said...

Ann, ada kemajuan...! (Boy suka kata gitu kalau ada perubahan kat Bandar AloqStaq).

Ann kalo nak letgo kain tu antaq la umah KD... nyiru KD tadahkan....

Kita kan hobby sama. Sekain, terima kasih.

Mila@Rimbun said...

kikiki.. k.N ni buat saya gelak guling2 ler... saya pon ingatkan kat mesia ni ada spring toin toin jer hehehe.. rupanya ada jugak spring kat jitra eks..

Zara said...

Pretty pretty pretty Ann!
And I love that bit about your kerani LOL!

Zura said...

LOL....bestnya its already spring in Jitra! here in putrajaya, the snow just won't melt haha! Gorgeous stuff kak Ann! And don't worry about the mess, its a classic sign of a creative genius! :D

Ayu said...

Ohh...posting pasai spring..aku tau la hati hang dah ada nun jauh di seberang benua sana...
Huwaaa...sampai hati hang nak pi sorang...

norem said...

cantik..bila la say boleh buat applique cam gini..

a.n.i.Q.u.e said...



Fieda: than thyu !

Rosh: tra la la la .. haaaa haaaa .. haaaa ... haaaa (haaa tu style lagu hindustan kat padang rumput)

Aza: wahh bestla Aza ada vakum peribadi ! hahaha. Depa amik kain tu buat apa ? selendang Superman kah >

Mama Daniel huishh kalau Kak Dee nak datang tak sempatnyer dia tengok sepah semua tu ...


Kak Dee: hahaha lawak la Boy .. kan main dia .. balik mcm wakil rakyat lawat kawasan .. (tq Kak Dee for your suppor !) Kak Dee mai la lepak kat rumah Ann bawala nyiru sekali kita tapis kain mana Kak Dee nak

Mila: ha ah .. orang Jitra jalan melantun2 tauuu


Zara: Allah bless him ... he had passed away a few years back. A nice old man he was ....

Zura: amboiii Putrajaya !melampau ! .. musim dah berubah pun ais tak melt juga lagi !!! Nak tunggu summer agaknya...

Ayu: oh Ayu yg Ayu ... tiket engkau sudah dapatkan .. ? seat dapat kat belah mana .. jangan amik 20K tau .. not a good seat

Norem: Bisa aja loh ... try hentam saja Norem .. mesin kita punya .. rosak pun tak pa ... asal jadi ... heheh (petua melampau)

Maya said...

cantiknya kak...
bila nak buat buat giveaway nih? hehehe...

a.n.i.Q.u.e said...

Maya: laaaa kat sini ropanya komen Maya ... Akak pi cari kat entry lain .. hahahaha ... GA ehh ... tengah pikir lah ni Maya ... rasanya tak nak ahh buat yg susah .. ingat nak buat mcm cabutan bertuah gitu ...insyaAllah

Dian said...

Sangat kreatif dan rajin. Cantik. Bagus idea ni. Saje suka2 atau untuk dijual?