Thursday, June 24, 2010

Rombongan Ke Hatyaai ... Apakah ?

Ok I have to tell you guys again, jangan dengar cakap Ayu bab profession saya tu .. sebab Ayu dalam keadaan bitter dan sangat emosional dgn ibu mertua Kassim Selamat ...


hmmm .. kalau ada rombongan Craftzone nak pi Hatyai pun boleh jadi nihh .. hahaha. Bagi tau saja kita buat rombongan mcm "Rombongan Che Kiah" tu ... pegang tangan ramai-ramai. Cuma kalau ada yang teringin nak pi tengok Tiger Show kena naik bas lain la .....


And please janganla harap Hatyaai tu mcm Syurga kain sangat pun ... kedai kain kat sana pun lebih kurang mcm kedai kat Jitra saja ... serius .. cumanya kain depa yg sama standard dgn kain cotton murah kita kat sini, design dia lain dan cantik .. kualiti kain hampeh lebih kurang juga. Jangan la pula sentap muncung mulut kalau cari kain Amy Butler atau Robert Kauffman tak jumpa ..


From my house to Border will take about 20 minutes time .. and from Border to Hatyaai will take about 45 minutes.


Kena pi recce lagi nih cari kedai kain nak masuk senarai .. hmm (esssshh nak bawa dak tak tau Ayu nihhh)




p/s: Dan kalau nak pi ..... errrr tolong jangan bawa baju merah ok .....




15 comments:

Ayu said...

Nak bawak Ayu ke dak??

Aku rasa soalan yg betoinya adalah..

"Adakah aku berani utk tidak bwk Ayu? Adakah rahsia2 yg aku bgtau Ayu selama ini selamat kalau aku membuat keputusan utk tidak bwk Ayu?"

DiahRothman said...

Wah, Ann dan Ayu ni dah jadi serious case ni..... tak per, kalau kita bertiga pi, bagi KD duduk d tengah, tidoq d tengah, makan d tengah.. semua lah d tengah... Tapi jangan sampai orang tengah yang jadi leper dah laa... Nanti Haji Shahbani cari ampa dua, jawab!
Ann KD kena pi KL tomorrow antaq balik anak bertuah KD tu checkup... lepas tu kita leh pi kan,kita bawak laa sama hak lain yang teringin tu..

a.n.i.Q.u.e said...

Ayu: hmmm .... sat nak pikiaq lagi nak bawa ka dak ... hahahahahahaha

Kak Dee: alaaa Kak Dee .. alaaa Ann ni pun kurus mcm Kak Dee juga tak terpenyeklah Kak Dee kalau dgn Ann .. kalau dgn Ayu tak tau lah pulak (no komen)

we ll confirm later the date insyaAllah

My Life My Journey.. said...

kah kah kah.. aku suka ayat pengabih tu...

rosh said...

last year p hatyaai x terpikiaq nk beli kain... mkn angin sampai kembung perut je. ruginye....

a.n.i.Q.u.e said...

rosh: ya lah kalau pi sana memang la makan angin saja selalunya kan ... mana la kita nak pikiaq kain .. sejak hobi baru ni lahhh baru cari kedai kain

TiniHani said...

ann... ahhh gila la lawak jangan bawa baju merah... kang tak pasal2 ada nak kena bail out kang.. hikss.. selamat menganjurkan rombongan cik kiah eh

a.n.i.Q.u.e said...

Tini: hahaha ... mak tak kisah nyah kalau ada yg nak pi .. tapi mak tetap nak pi juga dalam seminggu dua ni insyaAllah .. nak bawa Ayu ...tak bawak kang sentap lagi .... hahaha

Zura said...

macam best jek trip ni! i'd go for the opportunity bergelak ketawa ngan kak ann n kak ayu eheheh...shopping kena kontrol takut kena tinggai... :P

balkhis said...

alahai.... bila tarikh rombongan cik Kiah ke kedai kain ni? mcm teringin ja nak join....tapi kelas dah nak mula balik ni huhu... kirim duit beli kain leh tak? *wink2*

a.n.i.Q.u.e said...

Zura: Kak Ann nih sorang yg series sebenarnya ... :-D

Balkhis:haha rombongan lah kono Balkhis ... rasanya kami dua saja yg pi ... :-P

Mama Nuriel said...

uiks.....nape baru perasan ada rombongan yang nak di atur nih....ghegheghe.....tak pa.....selamat pi naa.....elakkan pakai baju merah....pakai baju bunga merah2 tak pa kot....hehehehe

MamaDaniel said...

Kak Ann (kena panggil Kak jugak nuh sbb semua org panggil Kak... hehehe..)

Kak Ann.. saya baru je balik dari Jitra.. apa kata kak ann gi hatyaai..borong lebih sikit..pastu apa lagi.. jual online la... hehe... buleh ka?

a.n.i.Q.u.e said...

MamaNuriel: hahaha tak dak rombongan apa pun sangat .. dengan Kak Ayu saja kot .. habih sangat Kak Dee mungkin ikut .. tak pa nanti kami pi kami buat lintas langsung hahahaha insyaAllah

misa said...

jauh bebenor.. kalu kawan dekat nak jg join..