Tuesday, June 22, 2010

Memang Terasa Nak Bakar Kain Kadang

Ha ah ... ya ... katanya kalau nak tau kain tu 100% cotton atau tidak .. sila bakarin ....


Sila ke website ini


Kalau kain itu kena ja api terus hancus ...atau melt ... hah sah bukan kain kapas tulin


Kalau yg tulin katanya akan terbakar elok dan akan jadi debu lembut gitu ..




Memanglah rasa nak bakar kain-kain ni,
tapi kalau dah harga pun RM7 ja satu ela ...
tak bakar pun rasanya dah tau ..........


Walaupun bukan 100% cotton,
masih rasa agak kurang sesuai buat kain basahan mandi sungai kan ..


:-P


p/s; Bakar sikit saja lah wehh .. bukan mcm bakar sampah tu

12 comments:

Ayu said...

stop...toksah dok bakaq...ni aku dok kat dapug rumah hang ni..apa kata hang sua bagi kat aku semua kain tu buat kenang-kenangan..

a.n.i.Q.u.e said...

Ayu: aku tau la pasai pa hang kat dapur aku kat dalam bilik .. hang nak dok dekat dgn agar2 mak aku buat ....

Kain tidak boleh disandarkan sebagai kenangan ... (Azura 1984)

DiahRothman said...

Ann, dapat mana semua fabby tu....lawa nyer ..... habaq lah!

My Life My Journey.. said...

best kain cotton kan, buat bj kurung pun sedap pakai..:)

a.n.i.Q.u.e said...

Kak Dee: hehe... ala dari source yg sama dgn kain yg ann bagi kat Kak Dee hari tu tuuuu .... kain murah biasa saja tu Kak Dee

Fa: memang Fa ... memang suka lah pakai kain cotton ... sedap sejuk .. apa lagi kalau kain lawa .. terus rasa diri pun lawa hahaha

suzie said...

walaupun 7 ringgit aje tp lawa. polycotton ke?

Mama Nuriel said...

7 hinggit pun tak pa la.....janji lawar......beli kat mana? Kami ni pantang....pantang nampak yang lawa....hehehe

Zura said...

tak yah bakar lah kak ann jait terus je...comel lah esp yg patchwork style tu ala2 japs :D

Haslina said...

Ann, kat mana beli kain tu? kat jitra ka? ceritalah sikit.....nanti pi jitra boleh lah pi beli.....

rimbun said...

murah ler kain tuh.. cantik2 plak tuh... kat mana beli tuh?

Haslina said...

mana Ann ni tak jawab-jawab....entah-entah dia dah pi borong semua kot.....entah-entah dia tokey kedai.......

rosh said...

pantang tok nenek bakaq kain sblm pakai.. lps dh cemuih pakai blh buat kerastgn...errr...lawa kain. kalau teringin bakaq bagi je kat rosh... rela p ambik kat jitra...hehehe...