Sunday, October 2, 2011

....... Masih Tak Pandai Binding


Quilters tegar harus tahu membuat binding

apalah erti hidup sebagai penjahit

jika tidak tahu membuat perkara paling asas itu

rasa cacat

rasa kurang harga diri




Rasa malu kadang

namun hidup harus diteruskan

ketidakmampuan bukan halangan

bukan alasan

untuk tidak mahu berterusan dengan jahitan




Hajat hati nak buat mcm kat bawah ni :




apakan daya

dah la binding pun tak terrer

applique macam penjahit normal yang kemas dan cantik pun tak pandai

ditambah dengan kesabaran yang sangat tipis

buat sarung kusyen ja lah tak habis-habis


;-)

buat Yoon yang cakap nak gambar dekat


:-)



Buat Kak Dee:-

Next entry insyaAllah Ann sahut Award Kak Dee


Have a nice weekend semua !


7 comments:

Fieda said...

cek suka....tomeiiii...bila tahun la cek nak rajin balik ni...ghegheghegheghe... tak pandai binding tak pa, belajar pelan2.....hehehehehehe

Suzie said...

cantik ma....chaiyo...chaiyo..

Zara said...

Ooooh Anique, I looove your cushion! Wish I could applique like that too - must go practice!

ps. You know, they're plenty of binding tutorials on the internet. Binding's not that hard - give it a go.

Marie said...

very nice applique!..binding tu boleh cuba lagi. i lagi la poor in all these tapi masih mencuba..go anique go!!

Mila@Rimbun said...

takde binding pon dah cantik benor cushion cover tuh

a.n.i.Q.u.e said...

Fieda: thank you Fieda. ya dok belajar pelan-pelan la ni yg tak bergerak-gerak .. pelan sangat kot no ..

Suzie: Hidup Suzie ! tq ! hehe

Zara: thank you for dropping by ! ya i will so get there ... (binding) haha


Marie: thank you for the encouragement ! it means a lot !


Mila; ohh kata-katamu itu sangat mengharukan ........tq

Yati said...

Practice makes perfect. Meh kak Ann, kita sama-sama asah skill masing-masing. Cakpong.. cakpong...