Saturday, June 11, 2011

GIVEAWAY YEA YEA YEA !!!




Ingat tak kusyen kusyen cover yang konon mahu dijual di Etsy. Eshh saya bukanlah jenis yang sabar, lambat sangat nak laku terus sentap bawa balik kat craftyanique dan terus decide nak buat


G . I . V . E . A . W . A . Y


Ya Giveaway CraftyAnique kini kembali

Tidak seperti GA yang dulu yang buat korang semua tension (teka teki susah) dan juga buat saya sendiri tension (sebab korang tak buleh jawap). Kini saya kembali dengan GiveAway yang lebih mudah dan tidak menyusahkan.

Cuma ... begini caranya:-


T FOR TREE


L FOR LOVE
  • Ada dua cushion cover di sini.
  • Pilih satu yang kamu suka
  • Tuliskan di dalam komen entry ini tidak kurang dari dua puluh (20) perkataan :-

SAYA MAHUKAN CUSHION COVER INI KERANA .....

kamu juga boleh tulis dalam Bahasa Inggeris :

I WANT THIS CUSHION COVER BECAUSE ...

  • Letakkan juga jawapan kamu di dalam blog kamu dan letak link blog sekali dengan jawapan kamu di dalam kotak komen

  • Saya mahukan jawapan yang kreatif dan sebab yang menarik.

  • Tidak perlu bodek saya dengan jawapan seperti ... "kerana coraknya cantik, jahitan kemas (???) benang yang sangat menawan, tuan penjahit yang comel dan ayu (????) ...."




Good LUCK Ladies !!!

Pastilah hanya akan ada DUA (2) Pemenang Bertuah

:-)

Translation:

  • Choose one cushion cover you like.
  • Write not more than twenty(20) words why you want the cover
  • Put your answer in the comment box and in your blog and link your blog address in the comment box
  • Dont talk about the cushion cover, talk about why do YOU want it ....


Closing date : 10th July 2011




19 comments:

DiahRothman said...

Ann, KakDee nak bantal tu, yang love2 tu, nak ganti bantal bucuk kDee yang dah lusuh... dan tidoq leh mimpi Ann selalu.... :)

Rosh said...

yeayyy!!! nk masuk! nk masuk! konpem masuk nih! tungguuu...

mamikelate said...

JOINING!!

faizlily said...

As salam Ann, I so WANT THE GREEN THEME CUSHION COVER badly BECAUSE I DON'T THINK I WILL ABLE TO MAKE ONE (so many techniques i've yet to learn), IT'S ABOUT GREEN (boleh pakai kat office which goes along our design approach toward sustainable living, bla,bla...) AND BECAUSE OMG ITS FREE (if i'm lucky la... insya Allah... bai.

MamaDaniel said...

Ke hadapan Kak Ann yang jauh di utara,

Sesungguhnya saya menulis komen ini kerana saya mahukan sarung bantal T=Tree tersebut. Seperti yang telah Kak Ann sedia maklum, pada masa sekarang saya telah dilanda penyakit M=malas. Saya cuma rajin baring dan tidur sahaja, tidak kira masa dan tempat. Oleh itu, saya amat mahukan sarung bantal ini, buat menambah sarung bantal yang ada, menyarung bantal saya dan temankan saya baring dan tidur. Kadang-kadang buat peluk dan kadang-kadang buat bersandar. Semoga dengan kehadiran sarung bantal ini juga akan membuatkan penyakit M saya ini cepat-cepat pergi...



owh mak ai.. panjangnyer.. nak menang punye pasal! hahaha!!

umi eca said...

Ann, saya punya alasan nak kusyen sponsor ialah :
1. pasal nak dijadikan "UMI PUNYA!!" (so tak bercampur air liur basi ngan anak2 punya)

2. pastu bila seisi "LANDING TIME!!".. semua kusyen kena rembat ngan 5 anak saya..so at least ada la kawan sofa tu.. tak bogel jer..

3. lagipun boring aaa asyik dengan sarung kusyen PLAIN jer.. sama cam hidup nie.. plain jer x best.. ada "LOVE" baru la meriah....
4. nak tengok betapa meriah... sila ke link saya..

http://girlynicknack-twins.blogspot.com/2011/06/giveaway-by-craft-anique.html

Kak Ani said...

salam ann,terima kasih buat giveaway ni. Akak nak kusyen cover T-tree ni sebab:
~ akak boleh menjahit tapi belum pernah akak jahit yang sebegini rumit@banyak kerja! akak amat menaruh harapan untuk memiliki hasil tangan orang lain kerana dari sini akak akan dapat bandingkan dengan hasil kerja akak sendiri-satu bentuk pembelajaran yang amat berkesan buat akak!

http://justmeani.blogspot.com/2011/06/giveaway-anique.html

YUS said...

K.Ann, sebab apa saya nakk bantal tu.
1.1st and foremost; I love creative things...bantal tu kelihatan dan memang cantik & kreatif...(macam tuan pembuatnye..opss tanpa ada unsur membodek) just appreaciate!
2. Ketahuilah anakku ramai...hee macam tak pernah cukup bantal.
3. I LOVE sweet pillows...teringin sangat nak buat sendiri; semoga kiranya menang nanti; bakal melonjakkan semangat utk jadi macam K.N...heee

shima said...

ann... k shima nak joint juga

http://shima-qasehcreation.blogspot.com/2011/06/giveaway-craftyanique.html

SAYA MAHUKAN CUSHION COVER INI KERANA .....
CINTA- membuat kita hidup segar, tiada dusta, tiada prasangka, cinta kepada alam dan mahluknya... dengan memberi kita lebih banyak menerima

gee said...

assalamualaikum,..
cheq suka technic freemotion ni,tp tak tau bila nk buat..Cheq ada anak dara (tahun 6) yg gian nk menjait..jadi, cheq suruh anak cheq try this technic (thru ur tutorial)sebab tengok dia hv a simple idea, cincai2 punya style. Boley p blog cheq, kat sini na.. http://gdotgobox.blogspot.com/2011/06/free-motion-technique-by-imi.html usha dia punya skilled n leave your comments. TQ
cheq NAK la bantal 'T' tu..alhamdulillah..
buleh la jadi present kat dia sbb keputusan trial UPSR baru2 ni tersangatlah menggumbirakan hati. cheq. 'anak suka mak gumbira'
Terima kasih na..aniq

Rosh said...

Ann, TQVM for d giveaway. teruja bangat!
Reasons why I choose L for Love? Coz i always choose LOVE in my life. Besides, i love the wordings.. remind me of myself... A reminder that i should always be sincere in whatever i give without asking for any reward.. mcm mgajar anak2 muridku... walau ada yg menyiksa batin tp ilmu ke, duit ke, tenaga ke, masa ke.. kena bagi dgn ikhlas tanpa hrp apa2. Kena sentiasa redho.. Give all without any terms & conditions.

pssttt... sooeeii.. lebih 20 patah perkataan.

http://rosheyzcraftworld.blogspot.com/2011/06/to-love-with-love.html

Sue Rosly said...

Saya mahukan cushion cover T FOR TREE ini kerana saya hendak belek-belek sendiri amacam Anique jahit daun-daun kat pokok dan tulisan tu semua.

Nanti datang yeh ke blog Su.

http://sue-5-beradik.blogspot.com/2011/06/craftyanique-giveaway.html

Su nak tanya, kenapa dalam BM, Tuliskan di dalam komen entry ini tidak kurang dari dua puluh (20) perkataan, tapi dalam BI, Write not more than twenty(20) words why you want the cover.

Syai Sipot said...

Salam.

Kak Ann, nak bantal Love.
Mau kasi letak dalam kereta.
Asek letak bantal katon je.
Kali ni nak matured sikit.
ahahaha.

Jangan lupe jengok blog saya.

Blog : http://syailakan.blogspot.com/2011/07/giveaway-crafty-unique.html

Thanks kak.
;)

Salam

hueisei said...

I am new follower to your lovely blog :D.. I am glad for that...

I adore the L For Love pillow :D
Meaningful and inspired title :D
I am thankful for what I have contribute to my life, my families, my loves one, my beloved friends and sometimes my own enemies.. I already try my best to show my loves and gratitude for them but I do not reserve what I will get back from them.. Just like the meaning behind the pillow :D Loves cannot be count or measure, it's an act or how you show it. likes the sacrifices you made.. :D
Well,I think this is the reason why i would like to win it.. ^^.. Thanks for the chance :D

amani said...

Salam Kak Ann,salam kenal:-)
Saya join giveaway ni ye..ni jawapannya...

SAYA MAHUKAN CUSHION COVER L for Love INI KERANA saya mahu gantikan bantal peluk yang sedia ada.
Sejak akhir-akhir ini, saya selalu mengalami mimpi buruk. Mimpi hantu, mimpi ditimpa kejadian tak diingini, mimpi dikejar lanun, mimpi terjatuh basikal, dan macam-macam lagi..
Kawan-kawan saya kata, itu effect dari corak pillow case yang saya guna sekarang. Corak skull yang memenuhi pillow case itu mungkin memberi impact yang buruk pada mimpi saya. Jadi, mereka sarankan agar saya mencari bantal baru. Saya rasa, kalaulah saya memeluk bantal yang bertemakan LOVE, mesti mimpi-mimpi saya yang mendatang hanya yang indah-indah belaka...

Alangkah indahnya tidur yang aman tanpa igauan mimpi ngeri dengan memeluk bantal L for Love..:-)

adoi panjang nye..hehe

jemput singgah blog saya ye:-)

http://crochetisfun-amani.blogspot.com/2011/07/giveaway-by-crafty-anique.html


thanks!

Fieda said...

kehkehkeh...saya nak join juga walaupun di saat akhir....

harap boleh menanglah...kehkehkehkeh

http://unmebecomeus.blogspot.com/2011/07/join-giveaway-di-saat-akhir.html

Okay, untuk memenuhi syaratnya, saya pilih L untuk LOVE!

SAYA MAHUKAN CUSHION COVER INI KERANA... Ann nak bagi percuma, dah tentulah saya mahu dan juga, saya boleh jadikkan cushion cover ni sebagai inspirasi pada diri sebab sampai sekarang saya masih juga tak reti-reti nak jahit FREE MOTION tu... adore sangat dengan Ann tau........hukhukhukhuk

Boleh kan...:)

Zulleen said...

First of all, saya nak ucapkan thanks coz anjurkan GA nie....

agak-agaknya saya kot peserta yang terakhir submit utk GA nie...hopefully masih valid ye (hehehe)

Saya dah post GA ni dalam blog saya :-
http://aztcollections.blogspot.com/2011/07/craftyanique-giveaway.html

Pilihan cushion cover saya ialah L for LOVE...

Slogan saya :-
SAYA MAHUKAN CUSHION COVER INI KERANA DESIGNNYA YANG UNIK, TERSENDIRI DAN KREATIF SELAIN SAYA DAPAT MEMPELAJARI TEKNIK JAHITAN YANG DIGUNAKAN.
(20 patah perkataan)

ok Ann, thats all from me ... tq

Huda said...

join :)

harap masih diterima :)

http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2011/07/giveaway-craftyanique.html

Huda said...

eh jawapannya :

SAYA MAHUKAN CUSHION COVER INI KERANA ....

saya sukakan kreativiti yg dihasilkan,
memberi inspirasi kepada mereka yg menginginkan,
sangat cantik di pandangan,
tidur malam dialah jadi peneman :)